پنیر یک جایگزین فوق‌العاده برای گوشت، ماهی یا تخم‌مرغ می‌باشد. اگر یکی از این مواد غذایی را دوست ندارید می‌توانید پنیر را جایگزین آن کنید. این ماده غذایی سرشار از کلسیم و پروتئین بوده و حتماً باید در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان باشد.

از مغذی‌ترین مواد غذایی
این روزها پا به هر سوپرمارکتی بگذارید با انواع پنیرهای مختلف و با عنوان‌های متنوع مواجه می‌شوید. در واقع این روزها برای هر ذائقه‌ای‌ پنیری موجود است. اما با وجود این همه تنوع و مارک‌های متعدد پایه تهیه پنیر از شیر است. پنیر از دلمه شدن و بستن شیر کامل یا شیری که چربی آن گرفته شده یا شیر کم چرب تهیه می‌شود آن هم با اضافه کردن کمی نمک و پنیرمایه.زمانی که پنیرمایه اثر می‌کند، کازئین که همان پروتئین شیر است دلمه می‌شود و این دلمه‌ها نیز حاوی کمابیش چربی هستند. البته این چربی به میزان چربی موجود در شیر بستگی دارد. این شیر دلمه شده حاوی همان مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در خود شیر می‌باشد. سپس با تکنیک‌های صنعتی پنیر مورد نظر تهیه می‌شود.
ویژگی‌های پنیر
از آنجایی که پنیر از شیر تهیه می‌شود همان ویژگی‌های مغذی شیر را دارد. در نتیجه پنیر نیز یک ماده غذایی ارزشمند است به خاطر اینکه سرشار از کلسیم می‌باشد که برای تقویت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها، انعقاد خون، عملکرد قلب و انقباض عضلات موثر است.از این گذشته پنیر سرشار از پروتئین، منیزیم و پتاسیم، ویتامین A وE، فسفر و سدیم می‌باشد.
با وجود اینکه پنیر فاقد آهن و برخی از ویتامین‌ها مانند ویتامین C می‌باشد اما باز هم یک ماده غذایی کامل محسوب می‌شود. می‌توان پنیر را از انواع شیرها تهیه و تولید کرد: شیر گاو استفاده بیشتری دارد اما در برخی محصولات از شیر بز، شیر میش یا ترکیبی از شیرهای مختلف استفاده می‌شود. معمولاً این شیرها به صورت شیر کامل، پاستوریزه، نیم‌چرب یا بدون چربی هستند.
پنیر نیز مانند گوشت، ماهی یا تخم‌مرغ حاوی پروتئین‌هایی است که برای بدن ضروری‌اند و بدن به تنهایی قادر به تولید آن‌ها نمی‌باشد. توجه داشته باشید که همه پنیرها درصدی چربی دارند و برای بچه‌های کم سن و سال تا سن رشد این چربی‌ها لازم است چون باعث هضم بهتر غذا در آنها می‌شود.
نظرات شما