دیابت بیماری رایجی است که ارتباط مستقیم با تغذیه دارد. در این مطلب نکته مهمی در مورد ارتباط بین مصرف حبوبات و پیشگیری از دیابت بیان می شود.
نتایج مطالعات اخیر محققان دانشگاه رویرا در اسپانیا نشان می دهد که مصرف هرچه بیشتر حبوبات به ویژه عدس، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا حد زیادی کاهش می دهد.
در این مطالعه، محققان ارتباط میان مصرف حبوبات و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در میان بیش از ۳هزار نفر از افرادی که در معرض خطر بالای این بیماری بودند، مورد بررسی قرار دادند.
نتایج این مطالعه که در مجله Clinical Nutrition منتشر شده است، نشان داد که احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در افرادی که مصرف بالاتر حبوبات (دست کم یک وعده در هفته) را در رژیم غذایی خود داشتند در قیاس با افرادی که کمتر حبوبات مصرف می کردند (هفته ای کمتر از نیم وعده حبوبات)، حدود ۳۵ درصد کمتر بود. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه از تمامی حبوبات مورد مطالعه قرار گرفته عدس قوی ترین ارتباط را با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ داشت.
علاوه بر این پژوهشگران در این بررسی ها متوجه شدند که جایگزین کردن روزی نیم وعده حبوبات با مقدار مساوی پروتئین و غذاهای مملو از کربوهیدارت مانند نان، تخم مرغ، برنج و یا سیب زمینی با کاهش خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد.