: ۱٫ سبزیجات و حبوبات ویتامینهایی نظیر ویتامین B6 و B12 نقش بسیار مهمی در حفظ فعالیتهای ذهنی و تقویت سیستم عصبی مرکزی دارند. این ویتامینها باعث تقویت حافظه و هوشیاری میشوند. درست است که این ویتامینها را به راحتی میتوان با خوردن یک مولتیویتامین دارای B6 و B12 تامین کرد؛ اما خوردن منابع غذایی […]
۱٫ سبزیجات و حبوبات
ویتامینهایی نظیر ویتامین B6 و B12 نقش بسیار مهمی در حفظ فعالیتهای ذهنی و تقویت سیستم عصبی مرکزی دارند. این ویتامینها باعث تقویت حافظه و هوشیاری میشوند. درست است که این ویتامینها را به راحتی میتوان با خوردن یک مولتیویتامین دارای B6 و B12 تامین کرد؛ اما خوردن منابع غذایی طبیعی آن میتواند مفیدتر باشد. اسفناج، کلم بروکلی و لوبیاها از منابع غنی این ویتامینها هستند که علاوه بر آن دارای آهن، فیبر بالا و ویتامینها و املاح دیگری هم هستند.
۲٫ ماهی
ماهی با دارا بودن امگا ۳ از بهترین دوستان علاقهمند به کتاب و مطالعه است. یک ماده غذایی پر انرژی و سبک که در مقایسه با گوشت قرمز و سایر پروتئینها ارزش بالاتری دارد. امگا ۳ از مهمترین چربیهای لازم برای سلولهای مغزی و فعالیتهای آنهاست. علاوه بر آن ماهی حاوی سطح بالایی از ویتامینهای B و سلنیوم است که برای فعالیتهای مغزی و تمرکز ضروریاند. برای رسیدن به این تأثیرات ماهی لازم است هفتهای ۲ تا ۳ واحد ماهی مصرف کنید و هر واحد ماهی تنها معادل یک قوطی کبریت ماهی است.
۳٫ مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان
مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان با حفاظت از مغز در مقابل آسیب به غشاء سلولهای عصبی و پیشگیری از دمانس و زوال عقل نقش بسیار مهمی در تقویت هوشیاری، تمرکز و فعالیتهای ذهنی بر عهده دارند. در این میان میوههای تیرهرنگ مثل توت سیاه، زغالاخته، توتفرنگی، سبزیجات برگ سبز و مرکبات مخصوصاً پرتقال و گریپفروت بیشترین میزان آنتیاکسیدانها را دارا هستند.
۴٫ آب
دهیدراتاسیون یعنی کاهش سطح آب بدن از وضیعت طبیعی که اولین و بیشترین تأثیر را بر مغز و سیستم عصبی میگذارد. آب در تمام واکنشهای شیمیایی بدن ما نقش حیاتی دارد. پس سرعت عملکرد سلولهای مغزی در کاهش آب بدن کاهش پیدا کرده و حتی متوقف میشود؛ بنابراین لازم است برای حفظ عملکرد سالم بدن خود روزانه حدود ۸ لیوان آب مصرف کنیم. دقت داشته باشید منظورمان از آب، آب خالص است و نوشیدنیهایی مثل چای، آبمیوهها و نوشابهها هرگز جایگزین آب خالص نخواهند بود.