نتایج پژوهشی جدید نشان داده‌ شیوع سرطان در میان افرادی که بیشتر از محصولات غذایی ارگانیک استفاده می‌کنند، کمتر است.

افرادی که غذاهای ارگانیک را انتخاب می‌کنند، معمولا بر این باورند که این غذاها برای سلامتی آن‌ها مناسب‌تر است و تمایل دارند که بهای آن را بپردازند اما تاکنون شواهدی در مورد مزایای مصرف غذاهای ارگانیک وجود نداشت.

اخیرا در یک مطالعه‌ی فرانسوی، ۷۰ هزار فرد بالغ که بیشتر آن‌ها را زنان تشکیل می‌دادند، مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه، شیوع سرطان در میان افرادی که بیشتر از غذاهای ارگانیک استفاده می‌کردند، نسبت به افرادی که هیچ‌گاه از غذاهای ارگانیک استفاده نمی‌کردند، ۲۵ درصد کمتر بود. شیوع لنفوم (نوعی سرطان خون) و سرطان سینه پس از یائسگی در افرادی که از میوه‌ها، سبزیجات، محصولات لبنی، گوشت و دیگر مصولات ارگانیک استفاده می‌کردند، به‌میزان قابل‌توجهی کمتر بود. جولیا بادری نویسنده‌ی مقاله می‌گوید:

ما انتظار داشتیم که یک روند کاهشی ببینیم ولی مقدار این کاهش بیش از حد انتظار بود.

او خاطرنشان کرد که این مطالعه تایید نمی‌کند که یک رژیم غذایی ارگانیک موجب کاهش سرطان می‌شود ولی قویا نشان می‌دهد که رژیم غذایی مبتنی بر محصولات ارگانیک در کاهش خطر ابتلا به سرطان نقش دارد. نتایج این پژوهش در ژورنال JAMA Internal Medicine منتشر شده‌ است. متخصصان تغذیه‌ی دانشگاه هاروارد از ناتوانی این پژوهشگران در اندازه‌گیری سطوح آفت‌کش‌ها در شرکت‌کنندگان انتقاد می‌کنند. آن‌ها خواستار انجام پژوهش‌های بلند‌مدت برای تایید این نتایج هستند. دکتر فرانک هو رئیس دانشکده‌ی تغذیه در هاروارد گفت:

از دیدگاه عملی، این نتایج هنوز مقدماتی هستند و آنقدر کافی نیستند که بتوان بر اساس آن‌ها توصیه‌هایی مرتبط با رژیم غذایی برای پیشگیری از سرطان ارائه داد.

او گفت برای آمریکایی‌ها این مهم‌تر است که مشخص شود مصرف مقدار زیاد میوه و سبزیجات، ارگانیک یا غیرارگانیک به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند. انجمن سرطان آمریکا، مصرف یک رژیم غذایی سالم حاوی مقادیر زیاد میوه، سبزیجات و دانه‌ی کامل غلات و محدود کردن مصرف گوشت قرمز و فرآوری‌شده و قندهای افزودنی را توصیه می‌کند.

 

نظرات شما