پس از آموختن مطالب درسی لازم است در هر فصل، دو گروه تست را مورد بررسی قرار دهید.
درس ریاضیات گسسته یکی از سه درس ریاضی سال چهارم دبیرستان است که با ۱۰ الی ۱۴ سؤال در کنکور سراسری، نقش مهمی در تعیین سرنوشت دانشآموزان دارد. البته با توجه به ۲ یا ۳ سؤالی که از پایههای این درس یعنی جبر و احتمال مطرح میشود، معمولاً حدود ۱۳ یا ۱۴ سؤال از این مفاهیم در کنکور وجود دارد.
پس از آموختن مطالب اصلی درس، جزئیاتی که در تمرینات کتاب درسی مورد توجه قرار گرفته , باید حتماً مورد بررسی قرار بگیرد. کتاب، بسیاری از مطالب هر فصل را در قالب تمرین های پایان فصل مطرح نموده است و به دست آوردن خیلی از خواص و روابط را به عهدهی دانشآموز است.
بنابراین هرگز از تمرین ها و جزئیات متن کتاب غافل نشوید! چون به غیر از نظریهی اعداد، اکثر مطالب این درس نزدیکی تنگاتنگی با بحث آنالیز ترکیبی و مسائل شمارش دارد. به طور کلی توصیه میشود که حتماً بحث آنالیز ترکیبی و کاربردهای آن در شمارش را به خوبی فرا گرفته و از کاربردهای آن در درس گسسته مطلع باشید.
حل تست :
پس از آموختن مطالب درسی لازم است در هر فصل، دو گروه تست را مورد بررسی قرار دهید. گروه اول تستهایی هستند که به صورت آموزشی و برای آموختن کاربردهای مطالب آموخته شده (به خصوص کاربرد اثبات های انجام شده)به کار می رود . در واقع در این مرحله شما درس را یاد میگیرید و متوجه می شوید که در هر فصل , سبک سوالات چگونه است. به یاد داشته باشید، بهترین راه یادگیری عمیق این درس، رفع اشکال دقیق تستهاست. توصیه میشود, تعداد کمتری تست انتخاب کنید (به صورت منتخب) و برای رفع اشکال آن وقت کافی اختصاص دهید. رفع اشکال دقیق تستها و پرهیز از استفاده از روشهایی مانند عددگذاری یا حذف گزینهها و یاد گرفتن بهترین راه حل برای حل تستها و مهم ترین عامل تسلط بر این درس است.
گروه دوم، تستهایی است که برای افزایش تسلط و سرعت و دقت حل می شود که ترجیحاً این تستها باید در شرایط آزمون و مخصوصاً با در نظر گرفتن زمان انجام شود. بهتر است بین تستهای آموزشی و دورهای فاصله بگذارید. مثلاً تستهای آموزشی را پس از تدریس معلم و تستهای تمرینی را قبل از آزمون به عنوان دوره و جمع بندی بزنید. تستهای کنکورهای پیشین به عنوان یک منبع کاملاً استاندارد میتواند شما را یاری کند، لذا حتماً از بررسی تستهای کنکورهای سالهای قبل غافل نشوید.کتابهای تستهای کنکورهای داخل و خارج کشور در این زمینه اهمیت فراوانی دارد . شرکت در آزمون های آزمایشی به عنوان یک خودآزمایی استاندارد، پایان بخش مرحلهی یادگیری شماست.