
یکی از میوههای بسیار پرفایده آلبالو است. آلبالو خشک یا در برخی لهجهها آلبالو خشکه دارای بسیاری از خاصیتهای آلبالوست.
برای سالم ماندن قلب
آلبالو سرشار از آنتیاکسیدانهای طبیعی چون آنتوسیانین، کلوروژنیک اسید، کورستین و کامپفرول میباشد و یکی از میوههایی است که از ظرفیت آنتیاکسیدانی بسیار بالایی برخوردار میباشد. آنتوسیانینهای موجود در آلبالو از چندین راه بدن را در برابر آسیبهای استرس اکسیداتیو محافظت میکنند: ۱. آنها به طور مستقیم رادیکالهای آزاد را منهدم میکنند. ۲. به DNA متصل میشوند و آن را از تخریب اکسیداتیو حفظ میکنند. ۳. سیستم سمزدایی آنزیمی و آنزیمهای آنتیاکسیدانی را فعال میکنند. ۴. آنتیاکسیدانهای موجود در آلبالو رگهای خونی و سلولهای مغزی را در برابر استرس اکسیداتیو محافظت میکنند.
به جای استامینوفن
آلبالوی تازه و آلبالوی خشک، فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز را محدود میکنند. این آنزیمها مهمترین ترکیبات در فرآیند التهاب و احساس درد میباشند. آنزیم سیکلواکسیژناز به وسیله بسیاری از داروهای مسکن نیز مهار میشود. در نتیجه میتوان فعالیت ضددرد آلبالو را مطابق با استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن دانست. به همین علت است که آلبالو نشانههای موجود در بیماریهای التهابی چون آرتریت و نقرس را کاهش میدهد.
مقابله با پوکی استخوان
آلبالوخشکه، منبع مناسبی از بور است. بور بر فعالیت آنزیمهای دخیل در متابولیسم کلسیم، منیزیم و ویتامین D (که از عناصر اصلی دخیل در ساختمان استخوان میباشند) اثرگذار است. عنصر بور در کنار کلسیم و منیزیم موجود در آلبالوخشکه، سلامتی استخوان را تامین میکند.
خوابی خوش
اگر از مشکلات بیخوابی رنج میبرید و شبها در رختخواب برای به خواب رفتن کلنجار میروید، آلبالو را امتحان کنید. یک ساعت پیش از خواب یک مشت آلبالو میل نمایید. ملاتونین هورمون موثر در تنظیم ساعت فیزیولوژیک بدن است که زمان خواب و بیداری را در افراد تعیین میکند. آلبالو به دلیل دارا بودن ملاتونین و تریپتوفان (که در بدن به ملاتونین تبدیل میشود) باعث بهبود خواب شبانه میشود.
پرکالریتر از آلبالوی تازه
۱۰۰ گرم از آلبالوخشکه ۳۵۰ کالری انرژی دارد؛ درحالیکه همان مقدار از آلبالوی به صورت تازه تنها ۶۸ کالری انرژی دارد. در حقیقت آلبالو خشکه ۵ برابر آلبالوی تازه کالری دارد؛ زیرا آلبالوی وقتی خشک میشود، مقدار فراوانی از آب خود را از دست میدهد و مقدار رطوبت آلبالوخشکه یک دهم آلبالوی تازه است. همین مساله باعث میشود که مقدار آلبالوخشکه در ۱۰۰ گرم بیشتر از آلبالو تازه باشد و چگالی انرژی در حالت خشکیده بیشتر از آلبالو در حالت تازه باشد.
ضد سرطان
فلاوونوئیدی که خواص ضدسرطانی قوی دارد، کورستین میباشد. آلبالو و آلبالوخشکه منبع بسیار مناسبی از کورستین هستند. مقدار کورستین موجود در آلبالو و آلبالوخشکه بسیار بیشتر از سایر میوهها میباشد. فنولیک اسیدی که آمیگدالین نام دارد، به عنوان ویتامین B17 شناسایی شده است. تحقیقات انجامشده نشان میدهد آمیگدالین، اندازه تومورهای سرطانی را کاهش میدهد و از پیشرفت سرطان جلوگیری میکند. همچنین سایر مواد موثر موجود در آلبالو، درد ناشی از پیشرفت سرطان را تسکین میدهند. به همین علت است که آلبالو یک میوه ضد سرطانی قوی در نزد دانشمندان میباشد.
سرشار از ویتامین
علاوه بر میزان کالری که در آلبالوخشکه بیشتر از آلبالو تازه است، سایر ریزمغذیها هم در آلبالوخشکه بیشتر میباشد. مثلاً محتوای فیبر موجود در آلبالوخشکه سه برابر آلبالو تازه میباشد. کلسیم موجود در ۱۰۰ گرم آلبالوخشکه ۱۹۶ گرم است. حتی بسیار بیشتر از کلسیم موجود در شیر و ۴ برابر کلسیم موجود در آلبالو تازه میباشد. آهن موجود در آلبالوخشکه ۴ برابر آهن موجود در آلبالو تازه میباشد. البته ویتامین A موجود در آلبالو تازه بسیار بیشتر از آلبالو خشکشده میباشد.
نظرات شما