
استفاده از دانههای مغذی یکی از بهترین راهها برای کمک به سلامتی است؛ زیرا چربیهای سالم و مواد مغذی بسیاری در آنها، وجود دارد.
تخمکتان
تخم کتان کمی بزرگتر از تخم کنجد است و پوسته نرم، صدفی شکل و درخشانی دارد. رنگ آن از کهربایی غلیظ شروع میشود و به قهوهای مایل به سرخ میرسد (بسته به اینکه درخت کتان طلایی باشد یا قهوهای) تخمهای کتان در دهان به راحتی خرد شده و مواد مغذی موجود در آنها جذب بدن میشود.
موارد استفاده: معمولا تخم کتان را پخته و روی برخی غلات میپاشند و مصرف میکنند. برخی افراد تخم کتان را روی سالاد هم میریزند و برخی دیگر به هنگام پخت غذاها از آن استفاده میکنند.
مواد مغذی: تخم کتان برای سلامت قلب مفید است و خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. همچنین سرشار از فیبر است و باعث کاهش کلسترول میشود. اگر تخم کتان را در یک ظرف دربسته در مکانی تاریک، خشک و خنک نگهداری کنید، تا سه ماه و حتی بیشتر قابل استفاده خواهد بود.
خواص:
تخم کتان باعث کاهش کلسترول بد خون (LDL) میشود. خوردن غذاهای کمچرب، ورزش کردن، کاهش مصرف نمک، قند و مصرف روزانه تخم کتان به طرز چشمگیری کلسترول را کاهش میدهد. چربی امگا۳ و فیبر بالای تخم کتان در بهبود دیابت موثر است.
علاوه بر این دو مزیت مهم در مقابله با سرطان نیز نقش مهمی دارد و این به خاطر ترکیبات طبیعی و ضد سرطانی موجود در آن است.
فیبر بالای تخم کتان از سرطان روده پیشگیری میکند. کتان حرکات عادی رودهای را افزایش میدهد و باعث جذب بهتر آب میشود.
بنابراین از ایجاد یبوست و خشکی مدفوع نیز جلوگیری میکند. تخم کتان به خاطر وجود اسیدهای چرب امگا۳، خاصیت ضد التهابی دارد. همچنین، علائم سندرم یائسگی را کاهش میدهد، از بیماریهای قلبی- عروقی جلوگیری میکند، سیستم دفاعی را تقویت میکند و مانع افسردگی و غمگینی مفرط میشود.