شیر نارگیل برای پوست و مو بسیار مفید است و پزشکان توصیه می کنند برای بهبود وضع سلامت حتما از خواص نارگیل و شیر نارگیل بهره مند شوید.

نارگیل یکی از بیشترین میوه های مصرفی در جهان به شمار می رود در این بخش به تمامی فواید و بدی های نارگیل و شیر نارگیل اشاره می شود . نارگیل معمولاً از هندوراس ، پاناما و جمهوری دومینیکن به کانادا وارد می شود .مقدار بسیار کمی نارگیل در فلوریدا تولید می شود که به مصرف داخلی می رسد . نارگیل درختی است که بطور قائم بالا می رود .

ارتفاع آن به ۳۰ متر و قطر تنه آن تا یک متر می رسد برگهای آن دراز و بطول ۴ تا ۵ متر و مرکب از چند برگچه باریک و دراز است . طول برگچه ها حدود یک متر می باشد . رنگ آنها سبز روشن است.میوه نارگیل مانند خوشه ، شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است. میوه نارگیل کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد.

در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود که چشم های نارگیل نامیده می شود. برای استفاده از مایع داخل نارگیل که شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخها را باید با جسم نوک تیزی باز کرد و مایع دارون آنرا بیرون آورد . سپس با چکش آنرا بشکنید و ازگوشت داخل آن استفاده کنید . البته می توانید بعد از بیرون کشیدن شیر ، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت بمدت نیمساعت قرار دهید تا نارگیل بشکند.

فواید نارگیل و شیر نارگیل

درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عدد نارگیل می دهد. نارگیل هنگامیکه نارس است مقدار بیشتری شیر دارد ولی بتدریج میوه می رسد و مقدارشیر آن کمتر می شود . فواید نارگیل و شیر نارگیل برای خرید نارگیل همیشه میوه ای را انتخاب کنید که سنگین باشد ضمناً آنرا تکان دهید که صدای شیر داخل آنرا بشنوید زیرا نارگیل اگر فاقد شیر باشد حتما کهنه است و یا اینکه شیرش بیرون آمده و هوا کشیده و خراب شده است.

ترکیبات شیمیایی نارگیل

گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اکسیداز و کاتالاز می باشد . در شیر نارگیل اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین ، آرژینین ، لیزینف تایروزین ، تریپتوفان ، پرولین ، لوسین و آلانین موجود است .

ارزش غذایی نارگیل در هر صد گرم

انرژی

۳۵۰ کالری

آب

۵۰ کالری

پروتئین

۳۵ گرم

چربی

۳۵ گرم

مواد نشاسته ای

۹ گرم

کلسیم

۱۲ میلی گرم

پتاسیم

۲۵۰ میلی گرم

سدیم

۲۵ میلی گرم

فسفر

۹۵ میلی گرم

آهن

۱۸ میلی گرم

ویتامین ب ۱

۰۵ میلی گرم

ویتامین ب ۲

۰۲ میلی گرم

ویتامین ب ۳

۰۵ میلی گرم

ویتامین ث

۳۲ میلی گرم

خواص شیر نارگیل همانطور که گفته شد به مایعی که در داخل نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفته می شود . فواید نارگیل و شیر نارگیل ولی بایداضافه کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید که به آن شیر نارگیل گفته می شود .

فواید شیر نارگیل

شیر نارگیل نیز یک غذای کامل محسوب می شود.

انرژی

۳۵۰ کالری

آب

۶۵ گرم

پروتئین

۳۲ گرم

چربی

۲۵ گرم

مواد نشاسته ای

۵ گرم

کلسیم

۱۶میلی گرم

فسفر

۱۰۰ میلی گرم

آهن

۱۵میلی گرم

ویتامین ب ۱

۰۳ میلی گرم

ویتامین ب ۲

۰۱ میلی گرم

ویتامین ب ۳

۰۸میلی گرم

ویتامین ث

۲ میلی گرم

خواص دارویی نارگیل و شیر نارگیل

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و شیر نارگیل کمی گرم و مرطوب است.
۱)نارگیل بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق کننده است.
۲)حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد.
۳)برای خوشبو کردن دهان مفید است.
۴)ضعف کبد را درمان می کند.
۵)برای برطرف کردن بواسیر مفید است.
۶)ادرار را زیاد می کند .
۷)درد مثانه را رفع می کند.
۸)زخم های بدن را مدارا می کند .
۹)کرم معده و روده ، مخصوصا کرم کدو را از بین می برد.
۱۰)برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.
۱۱)ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است.
۱۲)ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های کبدی مانند یرقان مفید است.
۱۳)دم کرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است.
۱۴)برای دفع سنگ کلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط کرده و بنوشید.

خواص شیر نارگیل

۱-شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است .
۲-برای رفع اسهال خونی مفید است.
۳-برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده کنید.
۴- خواص نارگیل و شیر نارگیل ضد سم است.
۵-برای پائین آرودن تب مفید است.
۶-برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است.

خواص روغن نارگیل

روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل بدست می آید.
۱-برای معالجه بیماریهای پوستی بکار می رود.
۲-حافظه و هو ش را تقویت می کند.
۳-درد مثانه را رفع می کند.
۴-کرم کدو و کرمهای دیگر روده را دفع می کند.
۵-در درمان کمر درد موثر است.
۶-معالج بواسیر است.
۷-محرک نیروی جنسی است.

مضرات نارگیل و شیر نارگیل

نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می کند بنابراین بهتر است با شکر خورده شود چون نارگیل گرم است ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند. خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی کند.

.

منبع : samatak.com

نظرات شما