در ایام امتحانات و حتی مدتی قبل از آن شور و هیجان خاصی در نوجوانان و جوانان پیدا می‌شود. همین امر، گاهی باعث تغییراتی در تغذیه،‌ خواب و بهداشت آنها می‌گردد. با توجه به نزدیک شدن زمان امتحانات دانش آموزان چند نکته ساده و کاربردی متناسب را متذکر می شویم:   ۱-در ایام امتحان بیشتر مواظب سلامت خود […]

در ایام امتحانات و حتی مدتی قبل از آن شور و هیجان خاصی در نوجوانان و جوانان پیدا می‌شود. همین امر، گاهی باعث تغییراتی در تغذیه،‌ خواب و بهداشت آنها می‌گردد. با توجه به نزدیک شدن زمان امتحانات دانش آموزان چند نکته ساده و کاربردی متناسب را متذکر می شویم:

 

۱-در ایام امتحان بیشتر مواظب سلامت خود باشید تا در معرض سرماخوردگی، گرمازدگی و مسمومیت‌های غذایی و اختلالات گوارشی قرار نگیرید.

 

۲-در طول روز آب کافی بنوشید اما این کار نباید همراه غذا باشد. از خوردن قهوه و چای خیلی پررنگ خودداری کنید. خوردن چای کم رنگ مفید است. 

 

۳- اگر احساس خستگی می‌کنید کمی استراحت کنید.

 

۴-مصرف پروتئین به همراه صبحانه قبل از امتحان، موجب افزایش هوشیاری و تمرکز بهتر می شود.

 

۵- مصرف کربوهیدرات‌های مناسب و کافی با افزایش یک ماده شیمیایی در خون به نام سروتونین باعث مهار درد، اشتها و اضطراب می‌شود.

 

۶- در دوران امتحانات مصرف وعده‌های غذایی و میان وعده‌های کم حجم و کم چرب به منظور بهبود فکر اهمیت زیادی دارد.

 

۷- شیر و موز به آرامش شما کمک می‌کند، شکلات نیز دارای اثر آرام بخشی است که می‌توان از آن به جای قند استفاده کرد.

 

۸- انجام فعالیت‌های بدنی، استرس را کم می‌کند و با تنظیم جریان خون و خون رسانی به مغز، به شما آرامش می دهد.

 

۹-از آماده شدن برای امتحان در شب امتحان بپرهیزید.

 

۱۰- اگر نمی‌توانید بر کلیه مطالبی که در طول نیم سال تحصیل گفته شده است به خوبی مسلط شوید، مطالب و نکات مهم را انتخاب نمایید و سعی کنید آنها را به خوبی فراگیرید.

 

۱۱- بی‌خوابی، بدخوابی،‌ نگرانی و اضطراب، سوء هضم، یبوست، پرخوری، تداخل در غذا (بجای نظم در غذا، خوردن مواد مختلف به فاصله‌های کم ) زیاد خوردن ماست ترش و دوغ، خوردن مقدار زیاد پنیر ،‌سیب ترش، مقداری زیادی گشنیز و… فعالیت‌های فکری را دشوار نموده و حافظه و سرعت انتقال را موقتاً کاهش می‌دهد. 

 

نظرات شما