
آکریلآمید و گلوسیدآمید، سرطانزا هستند و نتیجه مصرف آنها، آسیب به دیانای و پیشرفت سرطان است.
محققان سوئدی در پژوهشهای انسانی خود در مورد ماده آکریلآمید دریافتند که این ماده در زمان طبخ با حرارت بالای مواد غذایی، افزایش یافته و در نتیجه، خطر ابتلا به سرطان را بالا میبرد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، با بررسی تحقیقات حیوانی مشخص شد که آکریلآمید و گلوسیدآمید، سرطانزا هستند و نتیجه مصرف آنها، آسیب به دیانای و پیشرفت سرطان است. بعد از بلعیدن این مواد، معده و روده آنها را جذب کرده و به تمامی اندامها انتقال میدهند. در نهایت این ماده موجب جهش ژنی و رشد تومورها خواهد شد.
چیپس، سیبزمینی، قهوه، نان برشته و نانهای نرم که به صورت صنعتی در دمای ۲۵۰ درجه فارنهایت تهیه شدهاند، از مواردی هستند که این ماده در آنها وجود دارد. قندها و آمینواسیدها در برخی مواد غذایی، تولیدکننده آکریلآمید بوده و میزان این ماده با سوخته شدن مواد غذایی افزایش مییابد و حتی طعم غذا تغییر میکند.
این ماده در موارد صنعتی همچون تولید کاغذ، رنگ و پلاستیک نیز استفاده میشود. آکریلآمید در غذاهای آبپز وجود ندارد، اما میزان زیادی از آن در غلات و زیتون سیاه موجود است.
آکریلآمید در سرطان روده، مثانه و کلیه تاثیر داشته و محققان هشدار دادهاند این ماده تاثیر منفی بر سیستم عصبی و تولید مثل در مردان دارد. طبخ غذا در دمای بالا و طولانی بودن مدت طبخ موجب افزایش آکریلآمید در غذای شما خواهد شد.
نظرات شما