
گرم ترین مناطق زمین را در دو مقاله امروز و فردا معرفی میکنیم
شهر دالول در اتیوپی
این شهر رکورددار میانگین بالاترین درجۀ حرارت در میان تمامی شهرهای دنیاست. جالب است بدانید در سالهای ۱۳۳۹ تا ۱۳۴۵ شمسی، اهالی شهر دالول میانگین گرمایی حدود ۳۴ درجه سانتیگراد را تجربه کردهاند.
ممکن است در نگاه اول با خود فکر کنید ۳۴ درجه، حرارت زیادی نیست، اما این نکته را به یاد داشته باشید که میانگین دمای دالول در این مدت زمانِ در کل سال ۳۴ درجه بوده است!
شهر دالول درحالحاضر خالی از سکنه است و یکی از جذابیتهای مهم این منطقه را میتوان آتشفشان معروف دالول ذکر کرد.
منطقه تیرات زوی در فلسطین اشغالی (Tirat Zvi)
این منطقه چیزی حدود ۲۲۰ متر پایینتر از سطح دریا واقع شده است و رود اردن باعث سرسبزی نسبی این جهنم گرم و سوزان شده است. منطقۀ تیرات زوی از این جهت بهعنوان یکی از گرمترین نقاط زمین به حساب میآید که در سال ۱۳۲۱ شمسی درجه حرارت این منطقه به ۵۳ درجه سانتیگراد رسید.
ساکنان این منطقه در فصل بهار برای فرار از گرمای سوزان به دریاچههای موقتی (که بر اثر باران ایجاده شده) است پناه میبرند. تمامی خانههای این منطقه نیز سایبان دارد تا جلوی گرما گرفته شود.
بیابان کِبیلی در تونس (Kebili)
صحرای کبیلی بهعنوان یکی از گرمترین نقاط زمین شناخته میشود و درجه دماسنج در این صحرای گرم و سوزان گاهی اوقات از ۵۵ درجه هم تجاوز میکند. جالب اینجاست که با این شرایط سخت باز هم در کبیلی زندگی جریان دارد و یک شهر کوچک و زیبا در این منطقه پا گرفته است.
گفته میشود که شهر کبیلی در تونس حدود ۲۰ هزار سال قدمت و سابقه باستانی دارد.
شهر تیمبوکتو در مالی (Timbuktu)
به یکی دیگر از گرمترین نقاط زمین رسیدیم که تاریخچهای باستانی و غنی دارد. این شهر در مسیر تردد بین سایر شهرهای مالی قرار گرفته است و روزگاران قدیم مهد دانش بوده است.
صحرا، سلانهسلانه جای شهر تیمبوکتو را تنگ کرده و این شهر هر روز نسبت به گذشته رونق کمتری را تجربه میکند. مردم شهر تیمبوکتو در روزهای گرم سال حرارتی بیشتر از ۵۴ درجه سانتیگراد را تحمل میکنند.
صحرای ربعالخالی (Rub’ al Khali)
این صحرای بیآب و علف در کشورهای عربستان سعودی، یمن، عمان و امارات متحده عربی گسترده شده است و بهعنوان یکی از پهناورترین و گرمترین نقاط زمین به حساب میآید.
میزان بارش باران در این صحرا چیزی حدود سه سانتیمتر در تمام سال گزارش شده است؛ درحالیکه بیشترین میزان دمای این صحرا چیزی حدود ۵۶ درجه سانتیگراد ثبت شده است.
صحرای ربعالخالی، خالی از سکنه است و تا سال ۱۳۹۲، هیچ انسانی موفق به عبور از این صحرا نشده بود تا اینکه در این سال تیمی از آفریقای جنوبی موفق به گذر از این صحرای کشنده شد.
بیابان بدلندز (Badlands)
استرالیا یکی از خشکترین کشورهای زمین به حساب میآید و بیشتر قسمتهای استرالیا را بیابان تشکیل میدهد. ازآنجاییکه در بیابان بدلندز استرالیا افراد زیادی زندگی نمیکنند، گزارش دقیقی نیز از وضعیت آبوهوای این بیابان بیآب و علف وجود ندارد. اما در سال ۱۳۸۲ ماهوارههای ناسا توانستند میزان دمای ۶۹ درجه سانتیگراد را برای این بیابان ثبت کنند.