محققان ام آی تی و بیمارستان Brigham and Women’s بوستون آمریکا، مجموعه جدیدی از دستگاههای بلعیدنی تولید کردهاند که توان موردنیاز خود را از اسید معده به دست میآورند. این دستگاهها قادرند به مدت یک هفته در دستگاه گوارش باقی بمانند.
این دستگاهها که به شکل کپسولهای کوچک طراحی شدهاند، قابلیت اندازهگیری دما و سایر ویژگیهای بیولوژیکی و همچنین ارسال بلادرنگ اطلاعات را برای یک گیرنده بیرونی با استفاده از فناوری بیسیم دارند.
در این فناوری از همان تکنیکی استفاده شده است که در مدارس برای ساخت باتریهای دستساز آموزش داده میشود. در این کپسولها از اسید معده برای ایجاد جریان الکتریکی بین دو الکترود از جنس روی و مس استفاده میشود.
محققان در آزمایشات اولیه با حیوانات بزرگ نشان دادند که این دستگاه قادر است به مدت شش روز در هر ۱۲ ثانیه دمای بدن جانور را اندازهگیری و مخابره کند.
اکنون محققان در حال بهینهسازی این فناوری هستند تا کارآیی آن را افزایش دهند و بتوانند از آن برای ساخت انواع مختلفی از دستگاههای بلعیدنی بهره بگیرند.
این فناوری راهگشای تولید نسل جدیدی از دستگاههای الکترونیکی کوچک است که امکان کارکردن در دستگاه گوارش را برای یک هفته یا حتی چند ماه در سیستم گوارش انسان دارند. این دستگاهها نحوه تفکر ما را درباره تشخیص، نظارت و درمان بیماریها متحول میکنند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Biomedical منتشر شده است.