
تقویت معده از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا اگر شما معده سالمی نداشته باشید نمی توانید به درستی هر غذایی را که می خورید هضم کند.
کدام ماده غذایی باعث تقویت معده می شود
تقویت معده از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا اگر شما معده سالمی نداشته باشید نمی توانید به درستی هر غذایی را که می خورید هضم کند. برای تقویت معده با برخی از مواد غذایی را بیشتر بخورید و از خوردن برخی دیگر پرهیز کنید. برای تقویت معده چه بخوریم و کدام ماده غذایی باعث تقویت معده می شود ؟ این روزها به علت وجود مواد غذایی ناسالم و نامناسب و همچنین داشتن برخی از عادات غذایی نامناسب بسیاری از افراد به بیماری های مربوط به معده مثل زخم معده یا سوزش معده دچار می شوند. بد نیست درباره خوراکی های مفید و مضر در این زمینه و همچنین عادات غذایی نامناسبی که ناراحتی و التهاب معده را افزایش می دهند آشنا شوید.
برای تقویت معده چه بخوریم
آماده سازی وعده های غذایی تان به شما این اجازه را می دهد که روی مواد غذایی خود کنترل داشته و بیشتر از مقدار مورد نیاز خود مصرف نکنید. مرکز پزشکی دانشگاه مریلند توصیه می کند به منظور طبخ و پز از روغن های سالم مانند روغن زیتون و یا روغن گیاهی استفاده کرده و از مصرف اسیدهای ترانس چرب خودداری کنید. توصیه می شود به هنگام شام از غذاهای کم چرب مثل سبزیجات پخته شده، مرغ پخته شده، ماهی کبابی و سیب زمینی پخته شده ساده استفاده کنید. همچنین بهتر است غذا را در فضایی آرام و لذت بخش نوش جان کنید و هرگز بلافاصله بعد از غذا خوردن به رختخواب نروید؛ چرا که این کار باعث ایجاد سوزش معده می شود.
برای سوزش معده چه باید کرد
پوشش معده شما مثل یک سیستم امنیت خانگی است و تنها زمانی به نگهداری و حفظ آن کمک می کند که بتواند به درستی کار کند. سلول های موجود در معده شما باعث تولید اسید و آنزیم می شوند که به تجزیه مواد غذایی و مخاط (ماده لغزنده محافظ پوشش معده از اسید) کمک می کند. زمانی که پوشش معده شما دچار التهاب می شود میزان اسید، آنزیم و مخاط کم شده و همین زمینه ایجاد درد و ناراحتی را فراهم می کند.
تغییرات غذایی می تواند به کاهش علائم گاستریت یا همان التهاب معده کمک کند. به این منظور توصیه می شود از پزشک خود راهنمایی های لازم را در این زمینه بگیرید.
تغییرات غذایی برای داشتن یک پوشش معده سالم دارای اهداف مختلفی است. اگر گاستریت دارید، غذاهای خاص و برخی از عادات غذایی می توانند به درمان درد و سایر علائم احتمالی مانند سوء هاضمه، سوزش سر دل، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ و بطور کلیب به تقویت معده کمک کنند. تغییرات غذایی نیز می تواند علائم مربوط به زخم معده را از بین برده یا باعث کاهش زخم های معده شما شود و توانایی بدن شما برای مقاومت در برابر شرایط دیگر معده را افزایش دهد.
مواد غذایی مفید
فیبر کربوهیدراتی است که با افزایش سرعت عملکرد دستگاه گوارش حجم مدفوع را افزایش داده و از بروز یبوست پیشگیری می کند. طبق گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، رژیم غذایی سرشار از فیبر و کم چرب، می تواند باعث کاهش تحریک معده در ارتباط با گاستریت شود.
به طور خاص مواد غذایی سرشار از فیبر عبارتند از: لوبیا، عدس، نخود فرنگی، تمشک، بلغور جو دوسر و ذرت. دیگر مواد غذایی مفید شامل غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان مثل انواع توت ها، گوجه فرنگی، فلفل قرمز و غذاهای حاوی فلاونوئیدها مانند سیب، کرفس و چای می باشد. فلاونوئیدها می توانند به مهار نوعی از باکتری که باعث ایجاد زخم معده می شود کمک کنند. پروبیوتیک هایی که در ماست به صورت زنده یافت می شوند، می توانند تعادل باکتری در دستگاه گوارش شما را افزایش داده و ممکن است به کاهش التهاب معده و علائم زخم معده کمک کنند.
ماده غذایی مضر در تقویت معده
پرهیز از مصرف غذاها و نوشیدنی هایی که اسید معده را افزایش می دهند می تواند تحریک پوشش معده را به حداقل رسانده و از سوزش سر دل جلوگیری کند. اگرچه سوزش سر دل در افراد مختلف متفاوت است اما معمولا غذاهای سرخ شده و چرب مانند محصولات لبنی با چربی بالا و گوشت قرمز، شکلات، پیاز، سیر، کافئین، الکل و نعناع باعث بدتر شدن علایم گاستریت می شوند. علاوه بر این نوشیدنی های اسیدی، مانند آب پرتقال و قهوه (با یا فاقد کافئین)، می توانند اثرات مشابهی دارا باشند.
برای اینکه در مصرف غذاهای داراری فیبر زیاده روی نکنید بهتر است غذاهای تصفیه شده مانند نان سفید، برنج فوری، آب نبات و غلات با فیبر پایین را کمتر استفاده کنید. همچنین توصیه می شود به طور روزانه از آب و مایعات استفاده کنید مخصوصا اگر در اثر استفراغ بدنتان دچار کم آبی شده باشد.
منبع : samatak.com