
هویج ارزش تغذیهای بالایی دارد و برخلاف برخی از سبزیجاتی که خوردن آنها به شکل خام مغذیتر است، توصیه شده که بهتر است هویج به شکل بخار پز یا آبپز مصرف شود تا بهره تغذیهای بیشتری از آن به بدن برسد.
هویج همچون گوجه فرنگی اگر پخته شود میزان جذب بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A) و سایر ریزمغذیها و آنتیاکسیدانهایش که خواص ضدسرطانی قوی دارند افزایش مییابد و اگر این سبزی را به همراه اندکی روغن، بخارپز یا آب پز کنید میزان جذب ویتامینهای محلول در چربی آن، بیشتر هم میشود.
این سبزی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و پیشگیری کننده از بروز حساسیتهای فصلی است و میتواند از افزایش کلسترول خون بکاهد. همچنین نوشیدن یک لیوان آب هویج به همراه آب پرتقال یا کیوی میتواند تا حدود زیادی نیاز بدن به دریافت ویتامین C را تأمین کند و مصرف توأمان هویج با ماست، شیر یا بستنی میتواند کلسیم و ویتامین A را به بدن برساند.
هویج قند زیادی دارد و قند آن با سایر سبزیها متفاوت است و در اثر حرارت، نمایه گلایسمی (میزان قند) آن افزایش یافته و در نتیجه افراد مبتلا به دیابت باید به خصوص هویج پخته را در حد متعادل مصرف کنند. لازم است بدانید در هر ۱۰۰ گرم هویج ۴۰ کالری انرژی نهفته است و مصرف روزانه آن سبب اضافه وزن خواهد شد.
هویج حاوی رنگدانه های نارنجی رنگ زیادی است که در اثر مصرف زیاد و طولانی مدت موجب زرد شدن رنگ پوست میشود اما با قطع مصرف آن پوست به حالت عادی باز خواهد گشت. گفتنی است، زردک هم نوعی هویج است که میزان قند آن زیادتر از هویج معمولی است و به دلیل داشتن پتاسیم بیشتر، میتواند به دفع سدیم مازاد بدن کمک کرده و تنظیم کننده فشارخون باشد.