
مربای شاتوت خون ساز است بنابراین مصرف آن برای مبتلایان به کم خونی مفید است.
مربای شاتوت خون ساز است بنابراین مصرف آن برای مبتلایان به کم خونی مفید است.
طبع شاتوت سرد و تر و مربای شاتوت معتدل بوده؛ مربای شاتوت حاوی انواع ویتامین های A ، E ، C و B کمپلکس، B۳، B۶، K ، آهن، پتاسیم، منگنز، منیزیم و اسید فولیک است.
مهم ترین خواص مربای شاتوت
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) درباره مهم ترین خواص مربای شاتوت اظهار کرد: این مربا به علت داشتن ویتامین های A ، E و C آنتی اکسیدانی بسیار قوی است و بدن را در برابر انواع عفونت ها مانند عفونت های مجاری ادراری، التهاب ها و سرطان ها محافظت می کند.
وی بیان کرد: پتاسیم موجود در مربای شاتوت نقش موثری در بهبود عملکرد قلب و کنترل فشار خون(blood pressure) دارد؛ این مربا خون ساز و متعادل کننده صفراست و خون را هم تصفیه می کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مربای شاتوت برای مبتلایان به بیماری های کبد به ویژه افرادی که دچار سیروز کبدی هستند، بسیار مفید است.
عظمایی با بیان اینکه مصرف مربای شاتوت موجب بهبود عملکرد مغز می شوند، تاکید کرد: آنتوسیانین و فلاوانول از جمله فلاونوئید های موجود در میوه شاتوت هستند؛ مصرف این میوه همراه با عسل بر عملکرد هیپوکامپ اثر می گذارد و از طریق فعال سازی پروتئین خاصی موجب تقویت حافظه می شود؛ هیپوکامپ بخشی از مغز است که بر حافظه کوتاه و بلند مدت و یادگیری اثر دارد.
منبع : pezeshk.us