این دانشگاه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با ادغام مجتمع های دانشگاهی بزرگ و با سابقه علوم اداری و بازرگانی و هم چنین ادبیات و علوم انسانی، از سال 1363 تحت عنوان دانشگاه «علامه طباطبایی» فعالیت آموزشی و پژوهشی جدید خود را آغاز نمود. تأمین و پرورش نیروی انسانی […]

این دانشگاه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با ادغام مجتمع های دانشگاهی بزرگ و با سابقه علوم اداری و بازرگانی و هم چنین ادبیات و علوم انسانی، از سال 1363 تحت عنوان دانشگاه «علامه طباطبایی» فعالیت آموزشی و پژوهشی جدید خود را آغاز نمود.
تأمین و پرورش نیروی انسانی متعهد و متخصص مورد نیاز کشور، تولید و توسعه علم، از جمله مهم ترین هدفهای شکل گیری بزرگترین و تنها دانشگاه علوم اجتماعی و انسانی کشور می باشد.
الف. مجتمع دانشگاهی علوم اداری و بازرگانی


این مجتمع از ادغام واحدهای زیر تشکیل شده بود:
 
مدرسه عالی بازرگانی تأسیس 1337


 دانشکده حسابداری و علوم مالی نفت تأسیس 1336


مدرسه عالی بیمه تأسیس 1349


مدرسه عالی خدمات جهانگردی و اطلاعات تأسیس 1351


مدرسه عالی مهمانداری و خدمات پرواز تأسیس 1353


مؤسسه علوم بانکی تأسیس 1343


مرکز آموزش مدیریت دولتی تأسیس 1343


دانشکده بین المللی امور اداری و بازرگانی تأسیس 1351


مرکز مطالعات مدیریت ایران تأسیس 1351


مدرسه عالی ایران زمین تأسیس 1348


سازمان مدیریت صنعتی تأسیس 1349


دانشگاه علوم و فنون


مجمتع دانشگاهی ادبیات و علوم انسانی


این مجتمع از ادغام واحدهای زیر تشکیل شده بود:
دانشگاه آزاد ایران تأسیس 1350


دانشگاه ابوریحان بیرونی تأسیس 1350


مدرسه عالی ترجمه تأسیس 1348


مدرسه عالی شمیران تأسیس 1352


دانشکده دماوند تأسیس 1348


 پژوهشکده فرهنگ ایران تأسیس 1349


دانشکده علوم سیاسی و اجتماعی تأسیس 1350


دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی تأسیس 1345


مدرسه عالی ادبیات و زبان های خارجی تأسیس 1343


آموزشگاه عالی آموزشیاری تأسیس 1352


آموزشگاه عالی خدمات اجتماعی تأسیس 1337


مدرسه عالی پارس


مدرسه عالی ورزش


وضعیت کنونی دانشگاه


در حال حاضر دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان تنها دانشگاه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی کشور با شش دانشکده و یک مؤسسه آموزش عالی فعال و 4 دانشکده در حال تأسیس و یک مرکز تخصصی آزاد. شش مرکز پژوهشی در 108 رشته و و گرایش تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیردتعداد اعضای هیأت علمی تمام وقت دانشگاه 412 نفر می باشد. که به لحاظ موقعیت ممتاز علمی و کارآمدی خود در مدیریت کلان کشور حضور فعال دارند و برخی از این اعضاء مسئولیت های مهم اجرایی کشور را به عهده دارند.
این دانشگاه از بدو تأسیس تا حال حاضر حدود هشتاد و پنج هزار دانش آموخته به جامعه تقدیم کرده است. و تعداد دانشجویان این دانشگاه در سال تحصیلی (83-82).14558 نفر می باشد.
همکاری های علمی و فرهنگی در سطح بین المللی


دانشگاه علامه طباطبیی در زمینه ایجاد و تحکیم روابط علمی و فرهنگی با دانشگاه های خارجی، با دانشگاه مختلف از جمله: عدن(یمن)، آلی کانته(اسپانیا)، وست میسنتر (انگلستان)، تجارت (تاجکستان)، کوشیتا (بنگلادش)، آنکارا(ترکیه)، پداگوژی عرب اٌف (قرقیزستان)، مطالعات خارجی توکیو(ژاپن) تفاهم نامه های همکاری مشترک علمی و فرهنگی منعقد و یا در شرف انعقاد تفاهم نامه می باشد.
دانشجویان خارجی:
همچنین این دانشگاه دارای 65 دانشجوی خارجی از 18 کشور در مقاطع مختلف تحصیلی است.
خانه فرهنگ دانشجویان:
این مرکز جدا از محیط آموزشی، به منظور پرورش استعدادهای فرهنگی، هنری دانشجویان و گسترش انجمن های علمی، هنری و دانشجویی ایجاد گردید.
نشریات دانشجویی:
در این دانشگاه 80 نشریه دانشجویی در زمینه های مختلف توسط تشکلها، کانون ها و انجمن های علمی دانشجویی به چاپ می رسد. این واحد با هدف بنیه علمی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دانشجویان فعالیت می نماید


 

ATU.svg




دانشگاه علامه از محدود دانشگاه های مهم کشور که به صورت تخصصی در زمینه علوم انسانی فعالیت دارد.
بطور کلی تمرکز بر روی منابع انسانی و علوم انسانی در این دانشگاه باعث شده که این دانشگاه برای علاقمندان به این رشته ها به عنوان یک مرجع و منبع مطالعاتی مورد توجه قرار گیرد.
اعضاء هیئت علمی دانشگاه از اساتید با سابقه و خوش نام در حوزه علوم انسانی هستند که موجب غنای هر چه بیشتر دانشگاه شده اند . با توجه به این مطالب کسانی که علاقمند به حضور در محیط هائی هستند که بها و ارزش فراوان برای پژوهشهای انسانی قائل هستند ، می توانند با تلاش و پشتکار در این دانشگاه به مراتب علمی بالا دست یابند.


امکانات ورزشی دانشگاه علامه عبارت است از:الف) زمین فوتبال


ب) استخر سرپوشیده


ج) سالن های چند منظوره (والیبال، بسکتبال، بدمینتون)د) سالن شطرنج




 


علامه طباطبائی

نظرات شما