شاید از آنهایی باشید که وقتی اسم میوه و سبزی در این متن به چشم تان می خورد، می روید سراغ خبرهای بعدی و می گویید «درباره میوه ها و سبزی ها زیاد شنیده ام!» اما هنوز هم نکاتی وجود دارد که خیلی از مردم آنها را نمی دانند یا می دانند و به آنها عمل نمی کنند و گواهش هم این است که مصرف ناکافی میوه ها و سبزیجات علت ۳۱ درصد بیماری های ایسکمیک قلب و ۱۱ درصد سکته های مغزی در دنیاست.
میوه ها و سبزیجات ۲ جزء بسیار مهم از گروه های اصلی غذایی هستند و چه آنها که رژیم می گیرند و چه آنها که نمی گیرند، ناچارند این دو ماده غذایی را در برنامه های غذایی خود بگنجانند و در غیر این صورت باید منتظر عواقب ناخوشایند مصرف نکردن این مواد باشند.
حتما می دانید وقتی حرف از گروه میوه ها یا سبزی ها می زنیم، منظورمان یک میوه و سبزی خاص نیست و همه انواع میوه ها و سبزیجات را در نظر داریم. بر این اساس هر فرد برای سالم ماندن باید روزی ۲ تا ۴ واحد میوه مصرف کند. کارشناسان تغذیه می گویند یک واحد میوه در واقع یک میوه متوسط یا نصف لیوان آبمیوه تازه طبیعی یا یک چهارم لیوان میوه خشک است که ۱۵ گرم کربوهیدرات و ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد. دقت داشته باشید وقتی از آبمیوه حرف می زنیم، تاکیدمان بر آبمیوه گرفته شده از میوه های طبیعی است . معمولا محصولات اغلب کارخانه های آبمیوه گیری حاوی افزودنی هایی است که گرچه مجاز خوانده می شود اما متخصصان سلامت اعتراف می کنند که در طولانی مدت بر سلامت انسان ها تاثیر منفی دارد. نباید فراموش کنید که اگر رژیم دارید، خوردن میوه را به نوشیدن آبمیوه ترجیح بدهید چون میوه ها زودتر از آبمیوه احساس سیری به انسان ها می دهند. از طرفی گروه سبزی ها هم باید روزی ۳ تا ۵ واحد مصرف شوند. متخصصان تغذیه می گویند هر واحد سبزی شامل یک لیوان سبزی خام ، نصف لیوان سبزی های پخته یا نصف لیوان آب سبزی و یک عدد سیب زمینی متوسط است.
هر واحد سبزی دارای ۵ گرم کربو هیدرات، ۲ گرم پروتئین و ۲۵ کیلوکالری انرژی است. هر واحد سبزی همچنین ۲ تا ۳ گرم فیبر غذایی دارد، اما فیبر تنها ماده ای نیست که سبزی ها و میوه ها دارند بلکه این مواد، محتوی انواعی از ویتامین ها و مواد معدنی نیز هستند که تاثیری بسیار مثبت بر سلامت دارند. نقش میوه ها و سبزی ها در پیشگیری و درمان بیماری ها چنان مهم است که هر بخش سلامت در هر روزنامه و مجله و خبرگزاری، بارها در طول عمر کاری اش مطالبی درباره آن منتشر می کند و با پیشرفت علم دائما این مطالب هم به روز و بر آنها افزوده می شود.