استفاده از دانه‌ها یکی از بهترین راه‌ها برای کمک به سلامتی است؛‌ زیرا چربی‌های سالم و مواد مغذی بسیاری در آنها، وجود دارد. یکی از این دانه‌ها تخمه آفتابگردان است که در این مقاله با خواص آن آشنا می‌شوید.

این تخمه‌ها در قسمت پوست گل آفتابگردان یافت می‌شود و به رنگ سفید و خاکستری کمرنگ هستند.

موارد استفاده: از تخم آفتابگردان به همراه پوست در بسیاری از آجیل‌ها استفاده می‌شود. تخم‌های بدون پوست آفتابگردان را در سالاد استفاده می‌کنند. دانه‌های آفتابگردان سرشار از انرژی و چربی‌های غیر اشباع و همچنین کلسیم، پروتئین، آهن و سایر ویتامین‌ها هستند و در محیط خشک و خنک می‌توان به مدت طولانی آنها را نگهداری کرد.

خواص: ویتامینE فراوان که از بیماری‌های قلبی – عروقی پیشگیری می‌کند، از مهم‌ترین ترکیبات تخمه آفتابگردان است. تخمه‌های آفتابگردان دارای ترکیباتی هستند که حافظه و عملکردهای شناختی را بهبود می‌بخشند و کلسترول را پایین می‌آورند.

لیگنان موجود در تخمه آفتابگردان، از شما در برابر سرطان‌ها محافظت می‌کند. تخمه آفتابگردان به دلیل دارا بودن خاصیت فیتواسترول (ماده‌ای با ساختار شیمیایی شبیه به کلسترول) باعث کاهش کلسترول می‌شود.

این دانه سرشار از منیزیم است که باعث کاهش فشارخون و سردردهای میگرنی و سکته قلبی می‌شود. برای درمان اسهال خونی، سردرد، بیماری فتق، آرتروز و ورم سینه، درد معده، سنگ کلیه و بسیاری از بیماری‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نظرات شما