بدن انسان بگونه ای است که با تغذیه سالم و متابولیسم هماهنگ عملکرد اعضای آن بهبود میابد. بخصوص مغز که در مطالعه یکی از اعضای مهم بشمار میرود و از این قضیه مستثنا نیست.

تغذیه صحیح هنگام مطالعه

بدن انسان بگونه ای است که با تغذیه سالم و متابولیسم هماهنگ عملکرد اعضای آن بهبود میابد. بخصوص مغز که در مطالعه یکی از اعضای مهم بشمار میرود و از این قضیه مستثنا نیست.

بقول معروف:عقل سالم در بدن سالم.

در این نوشتار سعی کرده ایم توجه شمارو به چند نکات مربوط به این اصلذجلب کنیم:

۱) نه گرسنه باشید و نه خیلی سیر، پیش از آغاز مطالعه یک لیوان آب میوه
بنویشید و یک بیسکویت شیرین بخورید. از خوردن آب و هر نوع نوشیدنی دیگر در
هنگام غذا خوردن و یا حتی بلافاصله بعد از آن خودداری کنید.

۲) تا می توانید قبل و بعد از مطالعه از غذاهای حاوی فسفر و کلسیم
استفاده کنید. فسفر و کلسیم در غذاهایی مثل شیر، تخم مرغ، جوانه گندم،
بادام، گردو، فندق و کنجد به حد وفور یافت می شود.

۳) از خوردن غذاهای سرپایی (اصطلاحأ FastFood)، با عجله غذا خوردن و هر
نوع غذا خوردن در حین مطالعه بپرهیزید… استرس نداشته باشید و از آهسته
خوردن همراه با خانواده و دوستان خود لذت ببرید.

۴) استفاده از قندهای طبیعی همچون : عسل، خرما، انجیر، کشمش و امثال آن
باعث دفع هیپوگلیسمی یا مانع کاهش تمرکز انسان در اثر کم شدن سطح گلوکز یا
قند اصلی خون می‌شود.

۵) میزان مصرف قندهای غیرطبیعی (مانند قند و شکر)، گوشت قرمز (مانند گوشت گاو) و نمک را در تغذیه خود محدود کنید.

۶) از غذاهای سنگین استفاده نکنید، زیرا این غذاها خون زیادی را به طرف
دستگاه گوارش می کشانند، در نتیجه خون کافی به مغز نمی رسد. لذا اکسیژن
گیری سلولهای مغزی کاهش می‌یابد و در نهایت توان ذهنی، قدرت تفکر و در
نتیجه قدرت تمرکزتان کاهش می یابد و شما را به حالت ضعف و سستی می کشاند.

۷) اگر بیش از اندازه دچار اضطراب و استرس هستید، به رژیم غذایی تان ویتامین ها، به خصوص ب کمپلکس را بیفزایید.

۸) وقتی برای مدتی طولانی چیزی نخورید، سطح قند خون شما پایین می آید و
احساس خستگی می کنید. متخصصان تغذیه پیشنهاد می کنند که برای بهبود سطح
انرژی بهتر است سه وعده ی غذایی اصلی و دو میان وعده در طول روز داشته
باشید و هر کدام از این میان وعده ها باید شامل پروتئین های کافی و
کربوهیدارت های کمپلکس باشد.

۹) صبحانه مهمترین وعده غذایی است، آغاز روز، آغاز فعالیت و ضرورت
انرژی گرفتن است. صبحانه خود را از مواد غذایی مختلف و ترکیبی برهانید و
بیشتر از میوه جات تازه مثل انگور، سیب ، خربزه و… که در درستگاه گوارش
سریعتر هضم می شوند استفاده کنیم. اگر مصرف صبحانه تان خیلی زیاد باشد معده
شما باید تا حدود ۱۱ صبح فعالیت کند و انرژی مصرف کند تا این مواد را هضم
کند. این فعالیت بیش از حد معده باعث کسلی و خستگی شما شده و بازده کار، به
خصوص کارهای فکری را کاهش می دهد. سعی کنید صبحانه خود را به میوه و آب
میوه محدود کنید. اگر قرار است صبحانه کاملی بخورید تا سیر شوید هر چه قدر
می خواهید میوه و آب میوه مصرف کنید.

۱۰) در ساعت های مشخص غذا بخورید و از بی نظمی در تغذیه بپرهیزید. توصیه
می کنیم که حدود ساعت ۸ شب شام و ۷ صبح صبحانه را صرف کنید. چرا که در غیر
این صورت ساعات تنظیم طبیعی بدن به هم می‌خورد. همچنین صبحانه ی ساعت ۱۰،
نه تنها انرژی ساعت ۷ صبح را ندارد بلکه باعث چاقی نیز می شود.

۱۱) از خوردن غذاهای مرکب از پروتئین (مانند گوشت) و کربوهیدارتها
مانند سیب زمینی سرخ کرده بپرهیزید زیرا هضم این مواد در دستگاه گوارش
بسیار مشکل است.

۱۲) سالاد را می توانید با هر نوع غذایی (چرب یا پروتئین دار یا
کربوهیدارت ها) مصرف کنید. اگر مجبورید که مواد پروتئین را همراه با چربی
ها مصرف کنید به مقدار فراوان سالاد بخورید تا عمل هضم به راحتی صورت گیرد.

۱۳) هرگز میوه را همراه سایر مواد غذایی مصرف نکنید.

۱۴) مصرف مواد چربی و کربوهیدارت ها با هم اشکالی ندارد.
امیدواوریم تا حدی این مشکلو ک خیلیها دارن حل کرده باشیم.

نظرات شما