کمپانی تسلا برای تأمین انرژی مورد نیاز کارخانهی خود، موسوم به گیگافکتوری، قصد دارد سقف آن را با پنلهای فتوولتائیک بپوشاند.
تسلا نقشههای بزرگی برای بام وسیع کارخانهی خود در نوادا دارد. این سازندهی خودروهای الکتریکی که اخیرا وارد حوزهی انرژی نیز شده است، از ابتدا و قبل از شروع عملیات ساخت گیگافکتوری که پس از تکمیل عملیات ساختوساز با نام گیگافکتوری ۱ شناخته خواهد شد، اعلام کرده بود که میزان مصرف انرژی این واحد تولیدی صفر خواهد بود و تمام انرژی مورد نیاز آن از منابع تجدیدپذیر تأمین خواهد شد. به همین دلیل تسلا طرحی برای استفاده از فضای وسیع بام این کارخانه دارد. به گزارش وبسایت Electrek، در تور اخیری که این کمپانی برای سرمایهگذاران ترتیب داده بود، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی از سقف گیگافکتوری را ۷۰ مگاوات اعلام کرده است. این رقم حدود ۷ برابر ظرفیت تولید بزرگترین آرایهی فتوولتائیک نصبشده روی بام در جهان است. در حال حاضر بزرگترین آرایهی فتوولتائیک با مساحتی بالغ بر ۱۷ هکتار روی سقف ساختمان Dera Baba Jaimal Singh در بئاس (Beas) هند نصب شده است و توان تولید ۱۱.۵ مگاوات انرژی الکتریکی را داراست.
به لطف این سیستم عظیم خورشیدی، گیگافکتوری بهطور مستقیم از انرژیهای فسیلی استفاده نخواهد کرد. این کارخانه قادر است انرژی اضافی تولیدی را در بستههای باتری تولیدی خود ذخیره کند و هنگام شب یا مواقعی که به هر دلیلی با کمبود انرژی مواجه است، از آن استفاده کند. با توجه به خرید کمپانی SolarCity توسط تسلا، بعید نیست که سقف گیگافکتوری با پنلهای فتوولتائیک تسلا پوشیده شود. علاوهبر استفاده از انرژی خورشیدی، گیگافکتوری از سیستم آبی حلقهبسته استفاده میکند تا در مصرف آب صرفهجویی شود، ضمن آنکه از گرمای اتلافی در فرآیند تولید باتری برای گرم کردن فضا و بازیافت باتریها استفاده خواهد شد. در سندی که تسلا در اختیار سرمایهگذاران قرار داده است، راهکارهای خود برای کاهش هزینههای عملیاتی و تولید باتریهایی که اخیرا تولیدشان در این کمپانی آغاز شده، ذکر شده است. بر اساس ادعای تسلا، تا پایان فاز کنونی ساختوساز گیگافکتوری، این کارخانه ظرفیت تولید سالانه ۳۵ گیگاوات ساعت سلول و ۵۰ گیگاوات ساعت باتری را خواهد داشت.
نظر شما دربارهی اهداف بلندپروازانهی این شرکت چیست؟