تستهای کنکوری جغرافیا رشته علوم انسانی با پاسخ تشریحی

۱- توجه کردن به گذشته پدیده های جغرافیایی، در کدام شیوه شناخت جغرافیایی اهمیت دارد؟

۱( کارکردی

۲( ساختاری

۳( آینده نگر

۴( تکوینی

 

۲- همه موارد زیر از کاربردهای نقشه برداری دریایی هستند، به جز:

۱( ترسیم شکل سواحل

۲( تهیه نقشه دقیق از وضعیت ناهمواری های کف دریاها

۳( شبیه سازی پدیده های طبیعی ساحلی

۴( چگونگی هدایت کشتی ها برای نزدیک شدن به بنادر

 

۳- کدام پدیده یک پدیده پلانیمتری است؟

۱( جاده

۲( پرتگاه

۳( دره

۴( کوه

 

۴- ماهواره لندست ۷ در چه ارتفاعی حرکت می کند و چند مدت یک بار داده ها را از سراسر زمین جمع آوری می کند؟

۱) ۸۷۰ کیلومتری- ۱۶ روز

۲) ۷۰۵  کیلومتری –  ۱۰۱ دقیقه

۳) ۷۰۵ کیلومتری- ۱۶ روز

۴) ۸۷۰ کیلومتری –  ۱۰۱ دقیقه

 

۵- به هم خوردن تعادل منطقه ای انواع فعالیت ها نتیجه چیست؟

۱( بیابان زایی

۲( بی توجهی به بُعد مکانی در برنامه ریزی ها

۳( انفجار جمعیت

۴( بهره برداری بی رویه از منابع محیط

 

 

 

 

 

پاسخ‌:

۱- گزینه ۴ درست است.

در بررسی همه پدیده های جغرافیایی باید به گذشته آنها توجه کرد. مثلاً در بررسی مراحل رشد و توسعه شهر کرمانشاه باید به نحوه شکل گیری و پیدایش این شهر و چگونگی توسعه آن در مراحل مختلف تاریخی توجه شود تا بتوانیم ریشه های مشکلات کنونی را بشناسیم شناخت تکوینی به این مسئله توجه دارد. شناخت ساختاری رابطه یک پدیده جغرافیایی را با سایر پدیده ها مورد بررسی قرار میدهد.

 

۲- گزینه ۳ درست است.

تهیه نقشه های دقیق از وضعیت ناهمواری های کف دریاها و اقیانوس ها و نیز نقشه هایی که خطر برخورد کشتی ها را با صخره ها و پدیده های بستر دریا کاهش می دهد. ترسیم شکل سواحل، مشخص نمودن مرزهای دریایی و نیز چگونگی هدایت کشتی ها برای نزدیک شدن به بنادر، اسکله ها، خلیج ها از دیگر کاربردهای نقشه های دریایی هستند. شبیه سازی پدیده های طبیعی ساحلی از کاربردهای رایانه در جغرافیاست.

 

۳- گزینه ۱ درست است.

پدیده هایی مانند دریاچه، رود، منطقه جنگلی و جاده که تنها نمایش موقعیت مسطحاتی آنها اهمیت دارد در نقشه جزء پدیده های دوبعدی محسوب می شوند و پدیده های پلانیمتری خوانده می شوند اما پدیده های دیگری نیز در طبیعت هستند که به آنها پدیده های سه بعدی (آلتیمتری) می گویند که ارتفاع یا عمق دارند مانند کوه ها، دره ها و پرتگاه ها.

 

۴- گزینه ۳ درست است.

اکنون ماهواره لندست ۷ در حال کار است این ماهواره در ارتفاع  ۷۰۵ کیلومتری فراز زمین حرکت می کند و در هر ۱۶ روز یک بار داده ها را از سراسر زمین جمع آوری می کند ماهواره ها در مدارهای معین، در ارتفاع های مختلف و در مسیرهای گوناگون به دور زمین گردش می کنند. ماهواره نوآدر ارتفاع

کیلومتری قرار گرفته است و هر  ۱۰۱ دقیقه یک بار به دور زمین می چرخد.

 

۵- گزینه ۲ درست است.

مشکلات زیست محیطی پیرامون ما نشان می دهد که در مدیریت و برنامه ریزی باید به نقش مکان و محیط جغرافیایی توجه بیشتری داشته باشیم. بی توجهی به بعد مکانی در برنامه ریزی ها سبب افزایش نابرابری های اجتماعی و اقتصادی و به هم خوردن تعادل منطقه ای انواع فعالیت ها می شود و برای انجام فعالیت های صنعتی، کشاورزی و خدماتی باید با توجه به توان های محیطی و مکان برنامه ریزی نمود.

نظرات شما