به احتمال زیاد همین الان که در حال مطالعه این مطلب هستید یک گوشی موبایل در کنار شما حضور داشته باشد و چه بسا که حتی این مطلب را در گوشی موبایل مطالعه کنید.

به احتمال زیاد همین الان که در حال مطالعه این مطلب هستید یک گوشی موبایل در کنار شما حضور داشته باشد و چه بسا که حتی این مطلب را در گوشی موبایل مطالعه کنید. در این بین باورهای مختلفی در خصوص احتمال ابتلا به سرطان و بیماری‌های مزمن در اثر استفاده از گوشی‌های همراه وجود دارد. به همین دلیل در ادامه قصد داریم با هم ببینیم آیا باید نگران امواج گوشی‌های همراه بود، و اینکه تاثیر امواج تلفن همراه بر بدن آدمی تا کجاست.

درباره تاثیر امواج تلفن همراه بر بدن انسان

باخبر شدیم دادگاهی در ایتالیا با پرداخت ماهیانه  ۵۰۰ دلار حقوق بازنشستگی به یک مرد ۵۷ ساله موافقت کرده است. این مرد مدعی است که شرایط شغلی، وی را وادار کرده تا در ۱۵ سال گذشته روزی چهار ساعت با گوشی همراه صحبت کند و در‌ نتیجۀ تاثیر امواج تلفن همراه به تومور مغزی مبتلا شده است.

گوشی‌های تلفن ثابت که به‌صورت بی‌سیم کار می‌کنند و گوشی‌های همراه، سیگنال‌های ارتباطی را از طریق فرکانس‌های رادیویی ارسال می‌کنند. فرکانس‌های رادیویی نوعی پرتو الکترومغناطیس به‌ حساب می‌آید که می‌تواند یونیزه یا غیر‌یونیزه باشد.

پرتوهای یونیزه دارای اشعه ایکس‌ هستند و همان‌‌گونه که بهتر از ما می‌دانید ثابت شده است که اشعه ایکس برای بدن ضرر دارد. اما تکلیف پرتوهای غیر‌یونیزه مشخص نشده که سرطان‌زا هستند یا خیر.

در این بین گفته می‌شود که پرتوهای غیر‌یونیزه در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت ضرری برای DNA ندارند، اما این سکه روی دیگری نیز دارد و همین پرتوها در دراز‌مدت می‌توانند عملکردی مانند امواج میکروویو داشته باشند.

به همین منظور حدود یک سال پیش آزمایش جالبی در آمریکا انجام شد. در این آزمایش موش‌ها به مدت نه ساعت در روز برای هفت روز هفته در معرض فرکانس‌های رادیویی قرار گرفتند. تقریباً تمام این موش‌های بخت‌برگشته دچار تومور مغزی و بیماری قلبی شدند.

البته همان‌‌گونه که شما بهتر از ما می‌دانید وضعیت جسمی موش‌ها با انسان‌ها تفاوت‌های زیادی دارد و از این آزمایش نمی‌توان نتیجۀ قطعی در این زمینه گرفت.

از‌طرف‌دیگر در گذشته آزمایش‌های دیگری نیز انجام شده است که نتایج ضدونقیضی داشته‌اند و نوع گوشی هوشمند نیز می‌تواند نتیجه آزمایش را به مقدار زیادی تغییر دهد.

این موارد باعث شده است تا سازمان بهداشت جهانی، فرکانس‌های رادیویی‌ای را که از طریق گوشی‌های موبایل ساطع می‌شود، در فهرست مواردی که احتمال دارد برای انسان ایجاد سرطان کنند طبقه‌بندی کرده است.

اقدامات احتیاطی برای در‌امان‌ماندن از امواج گوشی‌های همراه

با در‌نظر‌گرفتن توضیحاتی که داده شد می‌توان گفت وضعیت سلامتی انسان‌ها در برابر گوشی‌های همراه همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است؛ در‌نتیجه بعضی از جوامع پزشکی جهانی دستورهایی را برای افرادی که می‌خواهند از امواج گوشی‌های همراه در امان باشند صادر کرده‌اند:

  • دور نگه‌‌داشتن گوشی هوشمند تا حد امکان از بدن
  • استفاده از هدست به جای نگه‌داشتن گوشی در کنار گوش
  • قرار دادن گوشی در کیف دستی به جای جیب، استفاده کمتر از گوشی در مکان‌هایی که سیگنال کمی توسط گوشی دریافت می‌شود (گوشی‌های همراه برای جبران دریافت سیگنال کمتر، فرکانس‌های رادیویی بیشتری را ساطع می‌کنند)
  • استفاده کمتر از گوشی برای مشاهده فیلم و گوش دادن به موسیقی
  • قرار ندادن گوشی در کنار تختخواب

این‌ها ازجمله مواردی هستند که برای پیشگیری از آسیب‌های فرکانس‌های رادیویی‌ای که گوشی‌های همراه وارد می‌کنند، پیشنهاد می‌شود.

راه‌حل‌های آینده

گوشی‌های هوشمند به اندازه‌ای رواج پیدا کرده‌اند که به این راحتی‌ها نمی‌توان جلوی نفوذ و گسترش آن‌ها را گرفت. در نتیجه جوامع علمی دنیا به فکر راهی برای مهار کردن هرچه بیشتر آسیب‌‌های ناشی از استفاده گوشی‌های همراه هستند.

در این زمینه می‌توان به نتایج تحقیقات یک تیم دانشگاهی در کره جنوبی اشاره کرد که موفق به ساخت ماده‌ای با خاصیت نانو شده‌اند، در این تحقیقات سطح گوشی با لایه‌ای بسیار نازک از این ماده پوشانده می‌شود تا گوشی از آلودگی‌های الکترومغناطیس حفظ شود.

به لطف چنین ماده‌ای دیگر اختلال بین امواج الکترومغناطیس ناشی از گوشی‌ها، تلویزیون و سایر تجهیزات دیجیتال ایجاد نمی‌شود. انسان‌ها نیز نیاز به چنین محافظی دارند تا جسم آن‌ها از شر امواج خطرناک در امان باشد.

در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم در زمینه تاثیر امواج تلفن همراه جالبی دارید، ما و سایر کاربران را در قسمت نظرات از دانش خود باخبر سازید.

نظرات شما