خواب ناکافی در طول شب، استرس، پرخوری و عادات بد تغذیهای در روز بعد را افزایش میدهد. بنابر این خواب خوب می تواند جلوی استرس دانش آموزان را در روز بعد بگیرد
خواب ناکافی در طول شب، استرس، پرخوری و عادات بد تغذیهای در روز بعد را افزایش میدهد. بنابر این خواب خوب می تواند جلوی استرس دانش آموزان را در روز بعد بگیرد
بهترین خوراکی ها:
کیوی: این میوه سرشار از آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئیدها، ویتامین ث و ویتامین E بعلاوه یک هورمون آشنا به نام سروتونین استاین هورمون مرتبط با خواب در صورتی که سطوحش پایین باشد، باعث بی خوابی میگردد. کیوی همچنین غنی از فولات است و نشان داده شده که یکی از عوارض کمبود فولات، بی خوابی است.
گیلاس: یک مطالعه که درمجله اروپایی تغذیه به چاپ رسیده، حاکی از آن است که افرادی که تنها در روز یک اونس (۲۹ گرم) آب گیلاس مینوشند، خواب طولانیتر و کاملتری نسبت به سایرین دارند. گیلاس حاوی ملاتونین است؛ یعنی هورمونی که مرتبط با چرخه خواب و بیداری است. ملاتونین گیلاس سیستم عصبی را آرام کرده، استرس و تحریکات عصبی را کاهش داده و به وضعیتهای بی خوابی و سردرد کمک فراوانی میکند.
غلات و شیر بدون چربی: هرچند غلات کامل و شیر کم چرب بیشتر برای صبحانه مناسب به نظر میرسد، اما میتواند یک میان وعده مناسب قبل از به خواب رفتن هم باشد. شیر حاوی تریپتوفان، اسید آمینهای است که به عنوان پیش ماده برای سروتونین و شبیه یک عامل خواب آور عمل میکند.
موز: یک منبع عالی از منیزیوم و پتاسیم است. مصرف موز میتواند با آرام بخشی عضلات، بدن را بهتر در حالت خواب قرار دهد. ضمناً منیزیم اثر مثبت بر کیفیت خواب در افراد مسنی دارد که از بی خوابی رنج میبرند. موز همچنین حاوی تریپتوفان است و هورمونهای خوئاب مانند سروتونین و ملاتونین را تنظیم میکند.
بادام: یکی دیگر از منابع غنی از منیزیوم، بادام است. ضمناً بادام سرشار از کلسیم بوده و مصرف آن، بدن و عضلات را آرام میکند. کلسیم نقش مهمی در کمک به مغز برای تبدیل تریپتوفان به ملاتونین دارد.
بدترین خوراکی ها
قهوه: کافئین میتواند برای چند ساعت، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند. اثرات کافئین قادر است ۸ تا ۱۴ ساعت در بدن بماند و چرخه خواب را مختل کند. کافئین موجود در قهوه سایر نوشابههای انرژی زا نباید ۸ ساعت قبل از خواب شبانه وارد بدن شود.
شکلات: درست مانند قهوه، شکلات سیاه نیز حاوی کافئین است و خواب عمیق شبانه را میشکند.
غذاهای چرب: انواع این غذاها باعث بروز نفخ و سوء هاضمه شده و استراحت شبانه را دچار تداخل میکند. ضمن این که احساس کسالت و خواب آلودگی در صبح روز بعد نیز با مصرف غذاهای چرب بیشتر میشود.
غذاهای تند: غذاهای ادویه دار و ترشی جات حاوی سوزش سر دل در افرادی که سیستم گوارشیشان حساس است را افزایش میدهد. این غذاها همچنین خواص ترموژنیک دارد که درجه حرارت مرکزی بدن را افزایش میدهد.