اگر فقط مطالب مهم و قسمتهایی که علامت زده شده نیز مطالعه شوند، باز هم مرور از روی جزوه زمان زیادی را صرف خواهد کرد.
یکی از فاکتورهای ضروری در فرایند مطالعه، مرور منظم و مستمر مباحث و مطالب مطالعه شده است.به طور کلی ۳ الگوی کلی مرور عبارتند از:
مرور از روی جزوه و کتاب:
در این نوع مرور، داوطلب، مطلب را از منبع اولیه مجددا مرور میکند. یقینا حتی اگر فقط مطالب مهم و قسمتهایی که علامت زده شده نیز مطالعه شوند، باز هم مرور از روی جزوه زمان زیادی را صرف خواهد کرد.
مرور با تست:
میتوانید با زدن تست، ضمن حفظ آمادگی مطالب مورد مطالعه، آن را مرور کنید؛ اما مرور با تست نمیتواند جامعیت مطلب را تضمین کند. یعنی ممکن است بخشی از مطلب یا نکاتی وجود داشته باشند که در مجموعه تست مورد سوال قرار نگیرد.
مرور از روی الگوی یادآوری (خلاصهنویسی):
این نوع مرور، کاملترین و مطمئنترین و نیز سریعترین شکل مرور است.
خلاصه-نویسی
در این نوع مرور، شما باید الگوی یادآوری فصل مورد نظر را در ذهن خود رسم کنید و سعی کرده تمامی قسمت ها را یادآوری کنید و اگر نتوانستید بخشی از الگو را یادآوری نمایید، باید ابتدا کمی به ذهنتان فشار بیاورید تا گرسنه شود و آنگاه میتوانید از روی منبع اصلی (جزوه و کتاب) آن را کامل کنید.این کار باعث میشود تا شما تمامی مطالب را مرور کنید و مطلبی از قلم نیفتد. البته بعد از مرور الگو، میتوانید تعدادی تست (به تناسب زمان و مبحث) نیز بزنید.
اما اینکه با چه فاصله زمانی، مطالب را مطالعه و مرور میکنیم نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.طبق تحقیقات صورت گرفته، مطالب باید یک روز بعد از رسم الگوی یادآوری فصل مجددا مرور شوند. تا یک هفته بعد مطالب در حافظه ما وجود دارد، اما یک هفته بعد باید مجددا الگو را به روش گفتهشده مرور کرد. سومین مرور یک ماه بعد است و اگر مطالب چهار ماه بعد مرور شوند، بیشتر جزئیات در حافظه ما باقی خواهند ماند.
شما میتوانید برای تنظیم دقیق این فواصل زمانی از یک تقویم استفاده کنید. به این ترتیب که بعد از رسم الگوی یادآوری، در فواصل یک روز، یک هفته، یک ماه و چهار ماه، نام الگویی را که باید مرور کنیم، یادداشت کرده تا در روز مرور آن را به طور کامل انجام دهیم.