محققان موفق شدند دوربین ۳۶۰ درجهای بسازند که در عین کم حجم بودن؛ تصاویری ضبط میکند که بالاترین کیفیت ممکن را دارند. این دقیقا همان چیزی است که واقعیت مجازی نیاز دارد.
اگر از علاقهمندان فناوری واقعیت مجازی هستید و قصد ساخت ویدیوی واقعیت مجازی دارید که کاربر در آن غوطهور شود یک مشکل بزرگ سر راهتان وجود دارد: انتخاب بین دوربینی که کم حجم است یا دوربین بزرگی که تصاویر با کیفیت فوقالعاده بالا میگیرد.
اما محققان دانشگاه کالیفرنیا در سندیگوی آمریکا موفق به یافتن راهی شدهاند که هر دو را کنار هم قرار میدهد. نام این دوربین جدید PMast است.
البته این دوربین فعلا در حد نمونه ساخته شده و مکعبی است که جلوی آن لنزها قرار گرفتهاند و کابلهای فایبر اپتیک در آن دیده میشوند. طراحی این دوربین بهگونهای است که حس غوطهور شدن در ویدیو را به فیلمها؛ مسابقات ورزشی و کنسرتهای موسیقی میآورد. واقعیت مجازی به این چنین وسیلهای احتیاج مبرم دارد تا بتواند برنامههای خود را به بهترین شکل پیاده کند.
هالیوود هم بهدنبال بهکارگیری VR است تا نحره مرسوم داستانسرایی را به شیوهای نوین به علاقهمندان فیلم و سینما ارائه کند. در فستیوال فیلم ساندنس که این هفته برگزار شد؛ واقعیت مجازی یکی از جاذبههای جدید این صنعت بود که در فیلم “Dear Angelica” بهکار گرفته شد. کارگردان این فیم با استفاده از فناوری بهروز دنیا مخاطب را به درون مغز یک نقاش میبرد.
البته برای این منظور شیوههای مختلفی ارائه شده است از آکیلیس ریفت فوق پیشرفته ۶۰۰ دلاری از فیسبوک تا هدست دیدریم ۵۰ دلاری از گوگل. اما در این بین هنوز محتوای زیادی برای فناوری VR در دسترس نیست. دوربین PMast با وجود انداره بسیار کوچک خود میتواند نیاز کاربران حرفهای را با گرفتن عکسهای با رزولوشن بالا تأمین کند.
این دوربین با شکل مکعبی خود به اندازه یک SLR معمولی است و تلفیقی از لنزهای کروی عجیب با رشتههای فیبر نوری است که با دقت و ظرافت نامتعارف؛ مهندسی شده است. در پنج طرف این مکعب لنزهای کروی شکل دیده میشود و در داخل آنها سنسورهای ۲۵ مگاپیکسلی تعبیه شده است. در سطح ششم یک دوربین و لینک فایبر اپتیک بهکار گرفته شده و دیتا از طریق این لینک به کامپیوتر ارسال و در قالب یک ویدیو ذخیره میشود.
اما قلب نوآوری در PMast لنزی است که بیشتر شبیه سنگ مرمر است تا دیسکهای محدب و مقعری که در لنز دوربینهای معمولی دیده میشود. قطر ۱۶ میلیمتری این کره از یک سکه هم کمتر است و بهترین کارایی اپتیکال را ارائه میدهد.
این دوربین همچنان مراحل تست خود را پشت سر میگذارد و تا ورود آن به بازار باید مدتی صبر کرد.